Kanoverenigingen

Hieronder tref je een overzicht van kanoverenigingen waarvan we zeker weten dat ze open staan voor instroom van leden met een beperking en die aandacht hebben voor de toegankelijkheid van hun locatie en vaarwater. Deze lijst is zeker niet volledig, vandaar dat we ook linken naar de zoekfunctie van verenigingen aangesloten bij het Watersportverbond.

Aankondiging:
De Parakano Tryouts van het Watersportverbond beginnen weer vanaf april 2023.
Aanmelden kan via: mail@parakano.nl

Verenigingen

Hieronder tref je een overzicht aan van verenigingen die activiteiten hebben ondernomen zoals het werven van leden onder parasporters en het werken aan toegankelijkheid van de faciliteiten. Bij elke vereniging staat een link naar de website. Er is ook een zoekfunctie waarin alle verenigingen die in Nederland zijn aangesloten bij het Watersportverbond staan vermeld. Vanzelfsprekend kun je rechtsreeks contact opnemen met de vereniging van jouw voorkeur om met hen de mogelijkheden te bespreken. 

KV Keistad, Amersfoort

KV Keistad is een van de meest actieve Parakano verenigingen in Nederland met een recent aangepaste accommodatie om de toegankelijkheid te verbeteren.

Website

URKV Michiel de Ruijter, Uithoorn

Een vereniging met goede toegankelijkheid, inclusief traplift naar de kantine en toegankelijk sanitair. Actieve Parakano leden.

Website

KV Viking, Amsterdam

Actieve en gezellige wedstrijd sprint en kanorecreatie vereniging met goede toegankelijkheid en enthousiast voor Parakano.

Website

Deventer Kano Vereniging

Er is wat begeleiding nodig voor het bereiken van de steiger, maar een welwillende vereniging open voor en ervaring met parakano leden.

Website

KCR, Rotterdam

De thuisclub van een aantal actieve parakano sporters. Actieve wedstrijd- en recreatievereniging. Gelegen aan de Kralingse Plas. Goede toegankelijkheid.

Website

KV  Frisia, Amsterdam

Mooi gelegen kanosprint vereniging in het Amsterdamse bos. Wat lastige opgang terug naar de parkeerplaats, maar met behulpzame leden en met actieve parakano leden.

Website

Zoek Vereniging

Zoek een vereniging bij jou in de buurt. Selecteer kanovaren in het filter en zoek op woonplaats!

zoek vereniging

KV de Zwetplassers, Wormer

Goed toegankelijke en actieve wedstrijd vereniging met actieve Parakano leden.

Website

Groninger KV

Actieve kanosprint, Parakano wedstrijd en recreatief varen vereniging met actieve Parakano leden.

Website

KV De Greft, Woerden

Volledig toegankelijke accommodatie, uitstekende sanitaire voorzieningen en aparte parkeerplaatsen, zeer goede toegankelijkheid naar het water.

Website

LKV Rijnland, Leiderdorp

De bakermat van parakano in Nederland met een aparte kanoglijgoot en andere aanpassingen voor goede toegang tot het water.

Website

Kanoschool Herbie Bird, Ossenzijl

Kanoschool

Gespecialiseerd in Open Kanovaren en Parakano voor mensen met een o.a. een fysieke of visuele beperking.

Website

Kano op IJburg, Amsterdam

Kano op IJburg wil graag de watersport voor iedereen toegankelijk maken, actief of passief. De kans is groot dat je gewoon mee kunt kajakken, suppen of surfskiën.

Website

 

KV De Frosken, Drachten

Deze kano vereniging heeft aandacht voor toegankelijkheid en is van plan hun stijger op korte termijn aan te passen om de toegankelijkheid van het vaarwater verder te verbeteren.

Website

KV Natsec, Vlaardingen

Actieve vereniging in diverse kanodisciplines, er is aangepast sanitair in het verenigingsgebouw.

Website

VVAS Tytsjerkstera-diel

Vereniging voor aangepast sporten Tytsjerksteradiel. Meerdere sporten mogelijk binnen deze vereniging waaronder kanovaren.

Niet aangesloten bij het Watersportverbond.

Website

Utrechtse Kano Club, Maarssen

UKC is een diverse en enthousiaste vereniging, die graag in mogelijkheden denkt. De club nodigt je van harte uit om te komen kijken wat voor jou de mogelijkheden zijn.

Website

KV Skonenvaarder, Kampen

Actieve wedstrijdvereniging, goed toegankelijk en met enthousiasme voor parakano.

Website

TRAININGEN

Vier keer per jaar organiseert de Commissie Parakano van het Watersportverbond gezamenlijke Parakano trainingen voor wedstrijd en recreatiesport. Een moment om nieuwe vaardigheden te leren, je kanovaardigheid bij te schaven en om elkaar te ontmoeten.

CLINICS

Jaarlijks vinden er een aantal Tryout dagen / clinics  plaats bij verenigingen verspreid over Nederland. Deze dagen zijn bij uitstek geschikt om kanovaren uit te proberen. De Commissie Parakano van ht Watersportverbond zorgt voor voldoende begeleiding, kano’s en hulpmiddelen (materialen om de kano aan te passen op je beperkingen) om je te faciliteren.
Je kan je vanaf nu aanmelden via mail@parakano.nl 

WEDSTRIJDEN

De Parakano wedstrijden vinden plaats binnen de Kanosprint regatta’s. Er wordt gestreefd naar het jaarlijks opnemen van 3 parakano wedstrijden in de Nederlandse kalender, waaronder een Nederlands Kampioenschap Parakano. Er wordt gevaren in de disciplines K1 200mtr, K2 Mixed Ability 500 mrt en zo mogelijk in Va’a 200 mtr. 

Ga naar de inhoud