Op 24 april 2022 is de tweede Parakano Clinic van 2022 gehouden bij kanoverenigingen n RCC en Never Dry in Rotterdam. Binnen RCC en Never Dry zijn al een aantal parasporters actief. Hierdoor was er in ruime mate kennis en ervaring aanwezig om deze door het Watersportverbond geïnitieerde clinic te begeleiden. Onder de deelnemers was Thomas van Wheelchair Mafia voor het maken van een Vlog over zijn eerste kano ervaringen.

Na een korte introductie en het uitzoeken van een voor elke deelnemer geschikte kajak zijn de sporters begeleidt bij het voorzien van de kano van de juiste aanpassingen. Dit om voor elke deelnemer, ongeacht beperking, een goed en stabiele zit te verkrijgen. Daarna heeft iedereen zo zelfstandig mogelijk de transfer gemaakt van rolstoel naar stijger en van de stijger naar de kano.

Vervolgens zijn parasporters en begeleiders van RCC, Never Dry en het Watersportverbond met de deelnemers de Kralingse Plas opgegaan. Helaas moest Thomas door het wisselen van peddel het met zwempartij bekopen. We hopen de link naar zijn Vlog | YouTube filmpje op korte termijn toe te kunnen voegen aan dit bericht.

Vanuit deze clinic zijn twee deelnemers ingestroomd als lid bij de Rotterdamse Kano Club, een inmiddels ontstane fusie tussen kanoverenigingen RCC en Never Dry. Hiermee is de Rotterdamse Kano Club op dit moment de vereniging met het meeste parakano-leden in Nederland.

 

 

Ga naar de inhoud